1 ago 2008

Besi sale de las profundidades



El DPTOP ha iniciat ara el desmuntatge i l’extracció de la tuneladora que ha completat el tram de túnel de 5,4 quilòmetres de longitud entre l’estació de Gorg de Badalona i el pou de sortida de la plaça de les Havaneres, ubicat a l’entorn del barri de la Sagrera de Barcelona. L’últim tram d’aquest túnel, des de Sagrera fins a la plaça de les Havaneres, correspon al túnel del costat mar que inicialment donarà servei a l’L9 i més endavant a l’L4.



Un cop fora, les peces es traslladaran en camions fins al pou d’atac de la Ronda Litoral, a Can Tunis, des d’on la màquina ha de perforar el tram de 3,3 quilòmetres de l’L9 fins al pou de sortida de Bifurcació, proper a l’estació de Provençana. Així, en el pou d’atac de Can Tunís es muntarà de nou la tuneladora en un procés que durarà uns dos mesos, de manera que s’estima que a finals d’any podrà començar a perforar aquest nou tram de túnel cap a l’Hospitalet.

Fi dels treballs de la segona tuneladora

La segona tuneladora que està treballant en l’execució del tram IV també ha enllestit pràcticament el seu recorregut, i es troba en aquests moments a uns 76 metres del pou de la plaça de les Havaneres. Aquest pou servirà també per realitzar treballs de manteniment de la tuneladora que actualment perfora el túnel de l’L9 del costat muntanya, que discorre en paral·lel al tram que ja s’ha completat entre el pou d’Onze de Setembre en direcció a Sagrera Meridiana. Un cop arribi a Havaneres es canviarà el capçal d’aquesta tuneladora perquè continuï el seu recorregut construint el túnel cap a Maragall i fins a Mandri.

Video Informativo del avance de las obras de la L9 BCN . Pincha aqui

No hay comentarios: